oll-leesboekjes

Leesboekjes bij ‘ontdekkend leren lezen’ (OLL)

De lettervolgorde van deel 1 van OLL is:
e, n, ee, t, s, r, a, aa, o, oo, l, g, v, i, ie, k, m, p, h, d, b, u, uu, w, f, z, j, ch, x, y en q.
De komma (,) is er vanaf het hoofdstuk over de letter ‘s’ en het kind ontdekt het vraagteken (?) en de punt (.) in het hoofdstuk over de letter ‘w’.

Op 29 mei 2017 zijn de eerste leesboekjes bij OLL verschenen: ’trees en rens’ en ‘stan en roos’. Beide zijn van de verhalenspeler Aad Meima.
Op 11 en 12 juli 2017 zijn het derde en vierde leesboekje bij OLL uitgekomen: ‘anton en lies’ en ‘pim en hermien’, eveneens van Aad Meima.

De OLL-leesboekjes
’trees en rens’ is van Aad Meima. Het boekje telt 16 bladzijden en alleen de letters ‘e’ tot en met ‘r’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
Voor € 12,50 (BTW: 9%) kunt u ’trees en rens’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Aad Meima, aadmeima@hotmail.com.

‘stan en roos’ is van Aad Meima. Het boekje telt 20 bladzijden en alleen de letters ‘e’ tot en met ‘oo’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
Voor € 12,50 (BTW: 9%) kunt u ‘stan en roos’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Aad Meima, aadmeima@hotmail.com.

‘anton en lies’ is van Aad Meima. Het boekje telt 20 bladzijden en alleen de letters ‘e’ tot en met ‘ie’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
Voor € 12,50 (BTW: 9%) kunt u ‘anton en lies’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Aad Meima, aadmeima@hotmail.com.

‘pim en hermien’ is van Aad Meima. Het boekje telt 20 bladzijden en alleen de letters ‘e’ tot en met ‘h’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
Voor € 12,50 (BTW: 9%) kunt u ‘pim en hermien’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Aad Meima, aadmeima@hotmail.com.

—————————————————————————————

Verrassing
Als u ’trees en rens’, ‘stan en roos’, ‘anton en lies’ en ‘pim en hermien’ tegelijk bestelt, doet Aad Meima er een verrassing bij!

—————————————————————————————

Zelf een OLL-leesboekje maken?
Hebt u altijd al een kinderleesboekje willen maken? Dan is dit uw kans! De hoofdvoorwaarde is dat u zich in uw leesboekje beperkt tot een aantal letters; zie de lettervolgorde van OLL hierboven. Er is een woordenlijst die op deze lettervolgorde is gebaseerd.
Informatie, opvraag van de woordenlijst en voorstel: Ewald Vervaet, de maker van OLL, oll@stichtinghistos.nl.

—————————————————————————————

Laatste bewerking van deze webpagina: 9 mei 2021